ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЛИЦЕ „МАРИНА ДРЖИЋА”
13.03.2014


Радови на реконструкцији улице „Марина Држића”, у Градској општини Палилула, коначно су отпочели. Ова саобраћајница је дуга 894 метра, а пре стављања новог асфалта најпре ће се обновити водоводна мрежа-изјавио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.

„Улица “Марина Држића” је једна од најпрометнијих улица на територији општине Палилула и она пролази поред највећег обданишта у Нишу и Основне школе „Бранко Миљковић“, која ће такође бити реконструисана до половине ове године. Ова улица има стару водоводну и канализациону мрежу.

Радиће се и реконструкција коловозне мреже, која ће коштати око 39 милиона, из опредељених средстзава за периодично одржавање.

„Најпре ћемо рекоструисати водоводну мрежу, истакао је председник Џунић. Знамо да је испод ове улице водоводна мрежа која је стара преко 40 година, и добро је познато да то није здрава мрежа, с обзиром да су цеви од азбеста. Ова улица ће се радити системски, неће се најпре лепити слој асфалта па се после тога копа, као што је то раније био случај  већ ћемо прво радити водоводну мрежу, а то ће коштати око 19 милиона динара“, рекао је председник општине Палилула и додао „радиће се на постојећем стању јер неки правно-имовински односи нису решени”. Тротоари ће бити широки до 1,6 метара, због тога што је на неким местима јако уско, али нема услова да то у постојећој ситуацији буде другачије“. Према његовим речима, радови би требало да се заврше за пар месеци. Важно је да се то уради квалитено, него да се заврше што пре.

Поред модернизације водоводне и канализационе мреже и саобраћајне инфраструктуре, приоритети општине Палилула у овој години, рекао је  председник Џунић, јесте и брига о деци, старијим особама, унапређење пољопривреде и запошљавање. ЕКОполис,ДВ

ГАЛЕРИЈА СЛИКА